Učitelji | SATI iyengar joga center

učitelji - iyengar joga - Robert Križaj

ROBERT KRIŽAJ

uni.dipl.ekon., specializant geštalt psihoterapije (SFU), učitelj joge (E-RYT 500): Iyengar Yoga certifikat  (Int.Junior 3 / Level 3), Sivananda Yoga certifikat (Yoga Acharya) , ustanovitelj in vodja SATI centra (prej City joga center), učitelj čuječnostne meditacije (MBSR, IMP).

Robert je prišel v stik z jogo leta 1998 v meditacijskem centru Las Pyramides v Gvatemali. Šolanje je nadaljeval v Šivananda ašramih in centrih v Avstriji, Kanadi, Franciji in Indiji; pri družini Iyengar (B.K.S., Prashant, Gita, Abhijata) v Indiji (Pune) in pri njihovih neposrednih ‘senior’ učencih  v Münchnu, Budimpešti, New Yorku in Rišikešu, pa tudi v KYM centru za jogijsko terapijo (Chennai, Indija) ter Vipassana meditacijskih centrih v Nemčiji, Italiji, Avstriji in Franciji. Zaključil je triletno šolanje iz jogijske terapije v Münchnu pri Stephanie Quirk (Pune).

Organizira prvi Iyengar joga učiteljski tečaj v Sloveniji (in tem delu Evrope), ki poteka od leta 2008 pod vodstvom številnih svetovno znanih učiteljev Iyengar joge z več deset-letnimi izkušnjam ter z odobritvijo njihovega učitelja B.K.S. Iyengarja.
Velik vpliv na poučevanje ima njegova praksa Vipassana meditacije.

Robert vodi redne skupinske tečaje joge in delavnice za obvladovanje stresa (čuječnost, meditacija), individualne tečaje ter posebne tečaje za podjetja.

Za sabo ima več kot 4.000 učnih ur treninga joge in meditacije pod neposrednim vodstvom različnih priznanih izključno tujih učiteljev, več kot 5.000 učnih ur lastne prakse in več kot 4.200 učnih ur vodenja skupinskih vadb s skupaj preko 1.000 različnimi udeleženci.š

 

učitelji - iyengar joga - Urška Božič Križaj

URŠKA BOŽIČ KRIŽAJ

uni.dipl.ing., učiteljica joge, Iyengar Yoga certifikat (Int.Junior 3 / Level 3)

Z jogo se je srečala 1990, jo vadila s prekinitvami in se ji dokončno zapisala l. 2003, ko jo je začela poučevati. Iyengar joga je ljubezen na prvi dih, učila se je tudi od samega B.K.S. Iyengarja, Pune, Indija. Je del prve generacije certificiranih Iyengar joga učiteljev v Sloveniji in mentorica številnim novim učiteljem.

Urška je razvila program joge za otroke in učiteljski tečaj (knjiga Pravljična joga je izšla pri založbi Mladinska knjiga l.2012), ga nadgradila z elementi čuječnosti za otroke (Mindfull Schools), pripravila program joge za dojenčke (knjiga: Mini joga, Mladinska knjiga, l.2015). Še posebej jo zanima joga za ženske in poučevanje le-te, v začetku leta 2018 pa je izšla njena tretja knjiga, “Joga za ženske”.

Preden se je povsem posvetila poučevanju in vadbi joge, je delovala kot urednica revij za ženske, med drugim je vodila uredništvo revije ELLE Slovenija.

Njen večni navdih in vir energije je njena velika družina.

učitelji - iyengar joga - Janja Lamberger

JANJA LAMBERGER

univ.dipl.oec., učiteljica joge, Iyengar Yoga certifikat  (Int.Junior 2 / Level 2), Sivananda Yoga certifikat

Prvič se je z jogo srečala leta 2003 v Sloveniji. Prvi učiteljski tečaj opravi leta 2008 v Šivananda joga centru v Indiji. Istega leta se priključi učiteljskemu tečaju po metodi Iyengar in po štirih letih intenzivnega študija je del prve generacije mednarodno certificiranih Iyengar joga učiteljev v Sloveniji.

Mesečno obiskuje delavnice priznanih tujih učiteljev, redno se izobražuje pri družini Iyengar (B.K.S., Prashant, Gita, Abhijata) v Indiji (Pune) in pri njihovih neposrednih učencih (David Meloni, Laurie Blakeney, Kevin Gardiner, Erika Repassy, Michael Forbes, Margareta Eckl, Bobby Clennell, Patricia Walden, Birjo Mehta) v Münchnu, na Dunaju in v Budimpešti, kjer obiskuje tudi šolanje iz jogijske terapije pri Stephanie Quirk (NZL).

Sočasno srečanju z Iyengar jogo, se poslovno korporativni svet v katerem je uspešno delovala 15 let postopoma umakne. Leta 2011 prične s poučevanjem joge in se ji dokončno zapiše. 

Rada ima potovanja. Potovanja, ki te velikokrat popeljejo tudi tja, kamor morda nisi načrtoval. In zanjo je joga potovanje, k sebi. 

Tanja Holcar

TANJA HOLCAR

mag. prof. pred. vzg., učiteljica Pravljične joge za otroke, učiteljica joge in čuječnosti za šolarje, učiteljica iyengar joge v izobraževanju.

Tanja se je z jogo prvič srečala leta 2014, ko je začela obiskovati joga tečaj v Kamniku. Leta 2017 je začela z vadbo Iyengar joge. V City joga centru je najprej opravila učiteljski tečaj Pravljične joge za otroke, nato pa je z jogo nadaljevala ter se vpisala na enoletni učiteljski tečaj joge in čuječnosti za šolarje, ki ga je tudi uspešno zaključila. Sedaj se izobražuje za certifikat Iyengar joge.

Tanje je zaposlena v vrtcu kot vzgojiteljica, poleg tega pa uči pravljično jogo ter oblikuje in piše spletno stran Igrivaigralnica.com.